Skip to main content

Proximus in zee met VUB programma 'Expert Class in Esports Management'

  • November 19, 2020

Proximus wordt de partner van de VUB voor het programma 'Expert Class in Esports Management'. De Belgische telecomgroep wil de ontwikkeling van Esports in het hele land aanmoedigen. Daarvoor verleent ze haar steun aan het nieuwe programma dat dit jaar door de VUB en de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie werd gelanceerd: 'Expert Class in Esports Management'. Dit programma omvat een reeks seminars met opleidingen voor de nieuwe generatie Esportsexpert, zowel junioren als senioren. 

Esports of de competitieve vorm van gamen is vandaag veel duidelijker en visueler aanwezig dan ooit tevoren. Hoog tijd dus om in de Lage Landen de kennis, kunde en kennissen rond deze nieuwe sportwereld te delen op postuniversitair niveau. Vanaf academiejaar 2020-2021 zal er op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus van Vrije Universiteit Brussel (Campus Etterbeek – VUB) en binnen de Faculteit Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie – Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen, een gloednieuwe én unieke Expert Class in Esports Management te volgen zijn. 14 donderdagen lang word je ondergedompeld in een bad vol Esports. 

Proximus zal er zijn ervaringen ten dienste stellen van de studenten om de volledige Esportsomgeving in België naar een professioneel niveau te tillen. Daarvoor lanceerde ze recentelijk een nieuwe internationale zender eSportsONE, ondersteunen ze de eDevils en zoeken ze Nederlandstalige cast-talenten om de nationale competitie te becommentariëren. 

Lees meer op expertclass.be