Skip to main content

Krijgt vrouwenvoetbal eindelijk de aandacht die het verdient? Interview met professor Inge Derom

  • September 23, 2022

Krijgt vrouwenvoetbal dankzij het EK eindelijk de aandacht die het verdient? "Verschillende puzzelstukjes vallen samen"

Professor sportbeleid en -management Inge Derom geeft ons een kijk op de evolutie in vrouwensport, en meerbepaald vrouwenvoetbal.

"Het lijkt alsof iedereen - de federaties, de sponsors en de media - plots de kansen en de waarden van vrouwensport op het hoogste niveau ontdekt heeft", zo merkt ook Inge Derom.

Meer aandacht, meer geld, meer professionalisering: nu zouden ook de resultaten moeten volgen. "Dat is het belangrijkste", knikt Derom "In de eerste EK-campagne zijn de Red Flames gestrand in de groepsfase. Een goede campagne kan dit alles nog wel een duwtje in de rug geven. De Red Flames komen vaker in de media. Ze zijn ook heel veel meer bekend bij jonge meisjes en jongens die voetballen. Successen boeken, is belangrijk om dat zo ver mogelijk uit te rekken en de zichtbaarheid nog te vergroten."

Op de vraag of vrouwensport even groot zou kunnen worden als mannensport, en dan specifiek in de voetbalwereld? Antwoordde Derom: "Zeker in het voetbal lijkt me dat heel ambitieus. Ik denk dat we dromen van een voetbalwereld waarin er geen drempels en stereotypen zijn voor meisjes die ook zelf willen voetballen."

Het volledige gesprek in 'De ochtend' op Radio 1 en het artikel met VRT NWS kan je hier raadplegen.

Bron: Grommen, S. (2022, 10 juli). Krijgt vrouwenvoetbal dankzij het EK eindelijk de aandacht die het verdient? "Verschillende puzzelstukjes vallen samen". VRT NWS.